
Sūrio apkepas su daržovėmis ir antiena
Šis sūrio apkepas yra puikus būdas panaudoti likusią keptą antienos krūtinėlę. Apkepas pagardintas šviežiais brokoliais, žirneliais ir krapais, sukuria nepakartojamą skonio derinį, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Ovalinė, maždaug 25×15 cm)
- Peilis (Daržovėms ir antienai pjaustyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir grietinėlei sumaišyti)
- Tarkuotė (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
Daržovės ir mėsa
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 galvutė Kalafioras - Supjaustytas gabalėliais
- 200 g Brokoliai - Supjaustyti
- 150 g Antienos krūtinėlė - Kepta, supjaustyta
- 100 g Žalieji žirneliai - Šaldyti
- 50 g Švieži krapai - Smulkinti
Padažas ir sūris
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 ml Grietinėlė - Riebi
- 100 g Mozzarella sūris - Tarkuotas
- Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Ištepkite kepimo formą sviestu. Sudėkite supjaustytą svogūną, kalafiorą, brokolius, keptą antienos krūtinėlę ir žirnelius į formą. Apibarstykite prieskoniais ir krapais.
- Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su grietinėle. Supilkite šį mišinį ant daržovių ir mėsos. Uždenkite formą ir kepkite 200°C temperatūroje apie 40 minučių.
- Užtarkuokite mozzarella sūrį ir kepkite dar apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydys ir taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka naudoti likusią keptą mėsą. Galite pridėti ir kitų daržovių, kaip morkų ar paprikų, kad suteiktumėte daugiau spalvų ir skonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg