Sūrio lazdelės
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- miltai: 250 gramų
- sviestas: 225 gramai
- tarkuotas parmezanas: 100 gramų
- džiovinti rozmarinai: 1 arbatinis šaukštelis
- džiovinti čiobreliai: 1 arbatinis šaukštelis
- druska
- juodieji pipirai
- vanduo: 50 mililitrų
- kiaušiniai: 1
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sumaišome miltus, sviestą bei trečdalį tarkuoto sūrio. Pridedame rozmarinų, čiobrelių, druskos bei pipirų, įpilame šalto vandens, sumaišome tešlą, suvyniojame į plėvelę ir maždaug valandas palaikome šaldytuve. Tuomet stalą pabarstome miltais, tešlą iškočiojame centimetro storio sluoksniu, supjaustome pailgais gabaliukais, iš jų suformuojame lazdeles, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktu kiaušiniu, apibarstome likusiu sūriu. Galiausiai kepame orkaitėje apie minučių. Nuostabus užkandis!
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.