Sūrio vyniotinis
Man patinka gaminti taip, kaip aprašyta. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- mėgstamas fermentinis sūris: geriausia, kad būtų kuo mažiau skylučių
- Pirmam įdarui:
- žaliosios alyvuogės
- Rama Creme Bonjour su žalumynais
- Antram įdarui:
- lydytas sūrelis be priedų
- riešutai
- džiovintos datulės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pasiruoškime įdarus. Į Rama griežinėliais pripjaustykime žaliųjų alyvuogių bei gerai išmaišykime. Pamirkykime datules, pasmulkinkime jas, pasmulkinkime riešutus.
- Tuomet sūrį dėkime į švarų, sandarų polietileninį maišelį (labai gerai tinka maišeliai šaldymui) bei mirkykime pakankamai karštame, bet ne verdančiame, vandenyje, kad labai suminkštėtų (labai patogu naudoti dideliais griežiniais raikytą sūrį). Sūriui pradėjus “lydytis”, dėkime ant lentutės, iškočiokime “blyną”, jei kočiojame per maišelį – jis išeina gražios keturkampės formos.
- Po to maišelį atsargiai nuimkime bei ant viršaus tepkime turimą mišinį su alyvuogėmis, arba tepkime lydyto sūrelio juostą, ant jos dėliokime datules, riešutus bei sukime vyniotinį. Paruoštą vyniotinį vyniokime į polietileninę plėvelę, šaldytuve paslėkime bei palikime gerai atšalti. Vyniotinio susukimą reikėtų atlikti ganėtinai sparčiai, kad sūris nespėtų labai atvėsti. Skanaus:)
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.