
Sūriu įdaryti kepsniai
Išbandžiau šiek tiek pakeistą receptą, kurį radau internete. Kadangi neturėjau džiūvėsėlių, vietoj jų naudojau miltus, o įdaras buvo šiek tiek kitoks nei originalus. Tai nuostabus patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal tai, ką turite namuose. Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei ir tikrai nustebins savo skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Įdarui paruošti)
- Orkaitė (Kepsniams kepti)
- Pjaustymo lenta (Mėsai paruošti)
- Virtuvės peilis (Produktams pjaustyti)
- Sūrio trintuvė (Sūriui pjaustyti)
- Aliejus kepimui (Naudojamas kepimui keptuvėje)
Ingredientai
Kepsniai
- 4 vnt Kiaulienos nugarinė - Plonai supjaustyta
- 200 g Sūris - Supjaustytas juostelėmis
- 200 g Špinatai - Švieži
- 100 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Miltai - Apvolioti kepsniams
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti kepsnius
Gaminimo eiga
- Supjaustykite kiaulienos nugarinę plonais gabaliukais ir lengvai ją pamuškite. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite smulkintus svogūnus, morkas ir grybus, kol jie suminkštės. Pridėkite špinatus ir dar trumpai pakepkite.
- Į kiekvieną kiaulienos gabalėlį sudėkite šiek tiek paruošto įdaro ir kelias juosteles sūrio. Susukite mėsą ir apvoliokite miltuose.
- Įdarytus kepsnius sudėkite į orkaitę ir kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima lengvai keisti, pridedant kitokių daržovių ar naudojant kitokį sūrį. Taip pat vietoj kiaulienos galima naudoti vištieną ar jautieną.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg