Sveikuoliškas obuolių pyragas
Obuoliukai obuoliai! Iš jų galima pagaminti tiek daug skanėstų! O dabar siūlome išmėginti ne tik labai skanų, bet ir sveikuolišką bei maistingą obuolių pyragą. Tikras energijos užtaisas, puiki dienos pradžia ar labai gardus desertas paskanavimui!
Ingredientai
- 2 puodeliai avižinių dribsnių
- 1 puodelis smulkintų graikinių riešutų
- 1-2 puodeliai pjaustytų obuolių
- 0,5 puodelio pieno
- 2 kiaušiniai
- 50 ml klevų sirupo
- 50 g kokosų aliejaus
- Priedai: 2 šaukšteliai cinamono, šiek tiek druskos, imbiero, vanilės ekstrakto,
Gaminimo eiga
- Kepimo infą padengti kepimo popieriumi. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dideliame dubenyje sumaišyti dribsnius, smulkintus riešutus, pagardinti druska, cinamonu, imbieru. Išmaišius šiuos ingredientus sudėti likusius, galiausiai įdėti kokoso aliejaus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Gautą masę sudėti į kepimo indą, gražiai paskirstyti, kepti apie 30 min., kol pyrago viršus gražiai paruduos.
- Prieš pjaustant leisti šiek tiek atvėsti. Labai skanu su pienu ar kaušeliu ledų 🙂
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.