Sveikuoliški kotletai su morkomis ir Cezario salotos su agurku

Sveikuoliški kotletai su morkomis ir Cezario salotos su agurku

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie skanūs ir beveik sveikuoliški kotletai su morkomis yra puikus pasirinkimas pietums. Pagaminti iš maltos sprandinės, šie kotletai kepami orkaitėje su nedideliu kiekiu aliejaus. Prie jų patiekiamos Cezario salotos su agurku, kurios suteikia gaivumo ir dar daugiau skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Nustatyti temperatūrą 180°C)
  • Kepimo skarda (Iškloti su aliejumi)
  • Dubuo (Ingridientams sumaišyti)
  • Tarka (Morkoms sutarkuoti)
  • Šaukštas (Salotų maišymui)

Ingredientai
  

Kotletai

  • 0.5 kg Malta sprandinė
  • 2 vnt Kiaušiniai - Kaimiški
  • 4 vnt Vidutinio dydžio morkos - Sutarkuotos per burokinę ir smulkesnę tarką
  • 3 riekutės Pilno grūdo duona - Mirkytos vandenyje
  • 1 vnt Svogūnas - Nedidelis
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Maltų juodųjų pipirų
  • Pagal skonį Prieskonių skirtų kiaulienai - Nepersūdyti

Salotos

  • 0.5 vnt Cezario salota
  • 1 vnt Agurkas - Vidutinis
  • 8 vnt Svogūno laiškai
  • Pagal skonį Krapai
  • Pagal skonį Juodųjų pipirų
  • Pagal skonį Druska
  • 2-3 šaukštai Helmans majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Maltą sprandinę sumaišyti su kiaušiniais, tarkuotomis morkomis, mirkyta duona ir smulkintu svogūnu. Pagardinti druska, pipirais ir prieskoniais.
  • Rankomis formuoti kotletus ir juos dėti į aliejumi išteptą kepimo skardą. Kepti 180°C temperatūroje apie 45 minutes.
  • Salotas paruošti sumaišius pjaustytą Cezario salotą, agurką, svogūno laiškus ir krapus. Pagardinti druska, pipirais ir majonezu.
  • Patiekti kotletus kartu su salotomis. Skanaus!

Pabaigai…

Kotletus galite kepti ir keptuvėje, tačiau orkaitėje jie išlieka sultingesni ir mažiau riebalų turintys.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cezario salotos, Kotletai, Morkos, Sveikuoliški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating