Sveikuoliški pietūs su grikiais ir troškintomis daržovėmis

Sveikuoliški pietūs su grikiais ir troškintomis daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie sveikuoliški pietūs, kuriuose derinami virti grikiai ir garuose troškintos daržovės, yra puikus pasirinkimas sveikatai palaikyti. Nors padažas gali būti ne visiškai vykęs, patiekalas vis tiek išlaiko savo sveikatingumo žavesį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Garų puodas (Daržovėms troškinti)
  • Puodas (Grikiams virti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms paruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 100 g Grikiai - Virti pagal instrukciją
  • 3 vnt Morkos - Supjaustytos stambiais gabalais
  • 100 g Brokolis - Supjaustytas žiedynais
  • 100 g Kalafioras - Supjaustytas žiedynais
  • Pagal skonį Druska - Daržovėms paskaninti
  • Pagal skonį Prieskoniai - Pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite grikius, pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Daržoves sudėkite į garų puodą ir troškinkite, kol jos suminkštės, apie 10-15 minučių.
  • Patiekite grikius kartu su troškintomis daržovėmis ir apipilkite pasiruoštu padažu, jei naudojate.

Pabaigai…

Daržoves galite pasirinkti pagal sezoną ar pageidavimus. Padažas gali būti improvizuotas naudojant mėgstamus ingredientus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai grikiai, sveikas maistas, Troškintos daržovės, Vegetariškas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating