Svieste keptos žalių baravykų kepurėlės

Svieste keptos žalių baravykų kepurėlės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandienos laimikis – žalių baravykų kepurėlės, keptos svieste ir apvoliotos miltuose. Šis paprastas, bet ypatingas patiekalas suteikia unikalių skonio pojūčių. Baravykai, gaudyti miške, susivėlę į keptuvę su šiek tiek druskos ir pipirų, pavirsta tikra skonių bomba. Tai ne kasdienis patiekalas, bet tikrai vertas dėmesio, ypač rudenį, kai grybų sezonas įsibėgėja.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia naudoti ketaus keptuvę, kad būtų pasiektas tolygus kepimas)
  • Peilis (Grybų valymui ir pjaustymui)
  • Lėkštė (Paruoštam patiekalui patiekti)

Ingredientai
  

  • 500 g Baravykų kepurėlės - Šviežios, išvalytos
  • 50 g Sviestas - Kepimui
  • 100 g Miltai - Apvoliojimui
  • pagal skonį Druska - Pabarstymui
  • pagal skonį Pipirai - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Baravykų kepurėles apvolioti miltuose.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti baravykų kepurėles. Kepti ant vidutinės ugnies, kol grybai taps auksinės spalvos, apie 10-15 minučių.
  • Pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti su bulvėmis arba šviežiomis daržovėmis.

Pabaigai…

Geriausia patiekti iškart po paruošimo, kol baravykai dar yra karšti ir traškūs.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Grybų patiekalai, Svieste kepti
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating