
Svieste keptos žalių baravykų kepurėlės
Šiandienos laimikis – žalių baravykų kepurėlės, keptos svieste ir apvoliotos miltuose. Šis paprastas, bet ypatingas patiekalas suteikia unikalių skonio pojūčių. Baravykai, gaudyti miške, susivėlę į keptuvę su šiek tiek druskos ir pipirų, pavirsta tikra skonių bomba. Tai ne kasdienis patiekalas, bet tikrai vertas dėmesio, ypač rudenį, kai grybų sezonas įsibėgėja.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti ketaus keptuvę, kad būtų pasiektas tolygus kepimas)
- Peilis (Grybų valymui ir pjaustymui)
- Lėkštė (Paruoštam patiekalui patiekti)
Ingredientai
- 500 g Baravykų kepurėlės - Šviežios, išvalytos
- 50 g Sviestas - Kepimui
- 100 g Miltai - Apvoliojimui
- pagal skonį Druska - Pabarstymui
- pagal skonį Pipirai - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Baravykų kepurėles apvolioti miltuose.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti baravykų kepurėles. Kepti ant vidutinės ugnies, kol grybai taps auksinės spalvos, apie 10-15 minučių.
- Pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti su bulvėmis arba šviežiomis daržovėmis.
Pabaigai…
Geriausia patiekti iškart po paruošimo, kol baravykai dar yra karšti ir traškūs.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg