Šviežia skumbrė su vokiškomis bulvių salotomis ir grilintu kopūstu

Šviežia skumbrė su vokiškomis bulvių salotomis ir grilintu kopūstu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gamina vyras. Tiesą sakant, išveja mane iš virtuvės. Turime šviežios skumbrės – aišku, kad grilinsime! Dar gamina vokiškas bulvių salotas a la Inge, kurios kas kartą – vis kitokios, bet taip pat be galo skanios. Ir grilina šviežią kopūstą… Viskas be proto skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grilis (Grilinti žuvį ir kopūstą)
  • Folio popierius (Kopūstui pakuoti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir žuviai pjaustyti)
  • Didelis dubuo (Salotoms maišyti)

Ingredientai
  

Skumbrė

  • 4 vnt Šviežios skumbrės - Išvalytos

Bulvių salotos

  • 800 g Virtos bulvės - Supjaustytos gabalėliais
  • 1 vnt Raudonasis svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Alyvuogės - Be kauliukų
  • 2 vnt Paprika - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti gabalėliais
  • 100 g Feta - Supjaustyta kubeliais
  • 1 sauja Gelsvė - Smulkinta
  • 1 sauja Čiobrelis - Smulkintas
  • 1 sauja Krapai - Smulkinti
  • 1 sauja Svogūno laiškai - Smulkinti

Padažas

  • 60 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. Dijon garstyčios
  • 30 ml Agurkų marinatas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Grilintas kopūstas

  • 1 galva Šviežias kopūstas - Supjaustytas gabalėliais
  • 2 vnt Čili pipirai - Smulkiai pjaustyti
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 50 g Sviestas - Gabaliukais

Gaminimo eiga
 

  • Skumbrę išvalyti ir pabarstyti druska bei pipirais. Kepti ant tiesioginės kaitros grilyje apie 15 minučių, kol žuvis taps aukso spalvos.
  • Bulvių salotoms sumaišyti visas daržoves ir fetą dideliame dubenyje. Padažui sumaišyti alyvuogių aliejų, Dijon garstyčias, agurkų marinatą, druską ir pipirus. Užpilti padažą ant salotų ir gerai išmaišyti.
  • Kopūstą supjaustyti gabalėliais, pabarstyti čili, prieskoniais ir uždėti sviesto gabaliukus. Supakuoti į foliją ir kepti ant netiesioginės kaitros grilyje apie 20 minučių.
  • Patiekti skumbrę su bulvių salotomis ir grilintu kopūstu. Skanaus!

Pabaigai…

Bulvių salotas galima gaminti įvairiai, pridėti skirtingų daržovių ir prieskonių pagal sezoną ir skonį. Skumbrė gali būti pakeista kita mėgstama žuvimi.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Bulvių salotos, Grilintas kopūstas, Skumbrė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating