Šviežiai Surinktų Miško Grybų Sriuba

Šviežiai Surinktų Miško Grybų Sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sekmadienis yra puikus metas pasilepinti šviežiai surinktais miško grybais! Ši sriuba yra paprasta, bet nepaprastai gardi, puikiai tinka šaltai dienai praleisti su šeima. Grybai buvo surinkti miške, o sriuba pagaminta su bulvėmis, kepintais lašinukais ir svogūnais, kad būtų sodraus ir šiek tiek rūkyto skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, 4-5 litrų talpos)
  • Peilis (Grybams ir daržovėms pjaustyti)
  • Medinis šaukštas (Sriubai maišyti)
  • Kepimo keptuvė (Lašinukams ir svogūnams kepti)

Ingredientai
  

  • 500 g Grybai - Šviežiai surinkti miško grybai
  • 400 g Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 150 g Lašinukai - Smulkiai supjaustyti
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 1.5 l Vanduo
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • šiek tiek Petražolės - Papuošti sriubą

Gaminimo eiga
 

  • Grybus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti didesniais gabaliukais.
  • Puode užvirti vandenį, suberti grybus ir virti apie 10 minučių.
  • Lašinukus keptuvėje apkepinti kartu su smulkintais svogūnais, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
  • Į puodą su grybais suberti bulves, keptus lašinukus su svogūnais, pagardinti druska ir pipirais. Virti dar apie 30 minučių, kol bulvės bus minkštos.
  • Patiekti karštą, papuošti smulkintomis petražolėmis ir šaukšteliu grietinės, jei pageidaujama.

Pabaigai…

Šią sriubą galima varijuoti pagal skonį, įdedant morkų ar kitų mėgstamų daržovių. Jei norisi stipresnio skonio, galima naudoti sultinį vietoje vandens.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Grybų sriuba, Lietuviški receptai, Miško grybai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating