Šviežios bulvės su voveraitėmis ir grietine

Šviežios bulvės su voveraitėmis ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra paprastas, bet labai skanus – šviežios bulvės su voveraitėmis ir grietine. Voveraitės yra renkamasi miškuose ir šviežiai paruošiamos, o bulvės užpiltos kvepiančia grietine. Tai puikus pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti išskirtinį skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Voveraitėms kepti)
  • Šaukštas (Grietinei sumaišyti)
  • Peilis (Voveraitėms ir svogūnams pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė

Ingredientai
  

  • 400 g Šviežios bulvės
  • 200 g Voveraitės - Šviežiai surinktos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 ml Grietinė
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Keli šakelės Krapai - Kapoti, patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Bullves nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkeiskite smulkintą svogūną, kol taps auksinės spalvos.
  • Pridėkite voveraites ir kepkite dar kelias minutes, kol jos išskirs sultis ir suminkštės.
  • Pridėkite grietinę, druską ir pipirus, sumaišykite ir pašildykite, kol viskas susijungs į vientisą masę.
  • Patiekite karštas bulves su grietinės-voveraičių padažu, apibarstykite kapotais krapais.

Pabaigai…

Šis patiekalas geriausiai tinka vasaros metu, kai voveraitės yra šviežios ir gausu krapų. Grietinė suteikia padažui švelnumo ir kreminės konsistencijos, kuri puikiai dera su voveraitėmis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 25mgNatris: 150mgKalis: 750mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Grietinė, Lietuviškas receptas, Šviežios bulvės, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating