Švilpikai su šoninės padažiuku
Švilpikai yra tradicinis lietuviškas bulvių patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis receptas su šoninės padažu yra puikus pasirinkimas, kai norite šiek tiek daugiau skonio ir aromato.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Šoninei ir svogūnams pakepti)
- Orkaitės skarda (Kepimui orkaitėje)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
- Mentelė (Švilpikams apversti)
Ingredientai
Tešla
- 2 kg Bulvės - Išvirtos ir sugrūstos
- 1 vnt Kiaušinis
- pagal skonį Druska
- 200 g Miltai
- 2 v.š. Sviestas - Ištirpintas, švilpikams patepti
Padažas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 200 g Šoninė - Šalto rūkymo, supjaustyta
- 500 ml Grietinėlė
- 1 sauja Švieži krapai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Išverdame bulves ir jas sugrūdame. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir gerai išmaišome. Įberiame miltus ir išminkome tešlą.
- Ant stalo paberiame miltų, imame ketvirtadalį tešlos ir formuojame pailgą juostelę, ją suplojame ir supjaustome rombais.
- Orkaitę įkaitiname iki 200°C. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame švilpikus. Juos patepame ištirpintu sviestu. Kepame 15 minučių, tada apverčiame ir dar 15 minučių kepame.
- Svogūną ir šoninę pakepiname keptuvėje, pilame grietinėlę ir beriame krapus. Maišome kol sutirštėja.
- Patiekiame švilpikus su paruoštu padažu.
Pabaigai…
Švilpikai gali būti patiekiami su įvairiais padažais, priklausomai nuo skonio. Galima eksperimentuoti su grybų, sūrio ar kitais padažais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 80gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg