Tako su vištiena
Į savo namus įsileiskime šiek tiek meksikietiškos virtuvės! Nesijaudinkite, jei manote, kad tai bus kažkas labai įmantraus, sudėtingai pagaminamo ar brangaus, tai labai klystate. Šis patiekalas labai skanus, sveikas, maistingas ir labai nebrangiai bei nesudėtingai pagaminamas. Puikiai tiks iškyloms, pietums ar vakarienei gamtoje, ar tiesiog svečiams pavaišinti.
Ingredientai
- 16 tako paplotėlių
- 500 g vištienos krūtinėlės
- Skardinė konservuotų žirnelių
- 4 vidutinio dydžio pomidorai
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- Priedai: šiek tiek aliejaus, druska, pipirai, paprika ir kiti mėgiami
Gaminimo eiga
- Įkaitinti keptuvėje aliejų, tuomet suberti kubeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę, ją pakepti tol, kol taps šviesi ir minkšta.
- Kitoje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūną, česnako skilteles, pagardinti priedais bei prieskoniais.
- Į dubenį sudėti jau iškepusią vištieną, apkeptus svogūnus su česnakais, suberti žirnelius, smulkintus pomidorus, viską gerai išmaišyti.
- Takus pašildyti 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min., tuomet į juos sudėti pasigamintą įdarą ir dar kartą įdėti į orkaitę, kad vidus gerai sušiltų.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.