Tarkuotų bulvių bandelės su spirgais

Tarkuotų bulvių bandelės su spirgais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra iš senovinės lietuviškos virtuvės, kurio pagrindas yra tarkuotos bulvės. Tai patiekalas, kurį mėgsta visi, kas vertina paprastą ir riebesnį maistą. Nors skonis gali pasirodyti per riebus kai kuriems, būtent šoninė su svogūnais suteikia patiekalui išskirtinį skonį, kuris puikiai dera su minkštomis bulvių bandelėmis. Receptas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tarkuoti bulves)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Puodas (Virimui)
  • Keptuvė (Spirgams ruošti)
  • Šaukštas (Spirgams maišyti)

Ingredientai
  

  • 6 vnt Bulvės - Žalios, tarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Šoninė - Riebesni gabaliukai spirgams
  • Krakmolas - Iš nusistovėjusių bulvių

Gaminimo eiga
 

  • Tarkuotas bulves sumaišyti su smulkintu svogūnu. Nusistovėjusį bulvių krakmolą išmaišyti kartu su tarkuota bulvių mase.
  • Iš paruoštos masės formuoti nedideles bandeles ir dėti jas į verdantį vandenį.
  • Virti bandeles apie 20 minučių, kol jos taps minkštos.
  • Tuo metu keptuvėje išlydyti šoninę, kol ji taps spirgais. Į keptuvę pridėti svogūnų ir juos pakepti, kol taps auksinės spalvos.
  • Patiekti karštas bandeles su spirgais. Patiekalą galima pagardinti grietine, tačiau tradiciškai jis pateikiamas be jos.

Pabaigai…

Jei norite mažiau riebaus varianto, galite naudoti mažiau šoninės arba spirgus visai praleisti.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Šoninė, Svogūnai, Tradicinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating