Tarkuotų bulvių blynai keptuvėje
Šis receptas yra apie klasikinius lietuviškus bulvių blynus, kurie yra labai paprasti, tačiau labai skanūs. Bulvės tarkuojamos, sumaišomos su kiaušiniais ir prieskoniais, o tada kepamos iki auksinės spalvos. Tai puikus būdas panaudoti paprastas ingredientas ir sukurti sotų patiekalą visai šeimai.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo įrankis (Bulvėms tarkuoti)
- Didelė keptuvė (Blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
Bulvės
- 1 kg kg Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 100 ml Augalinis aliejus - Kepimui
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
Gaminimo eiga
- Bulves nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Įdėti į dubenį ir palikti kelioms minutėms, kad išsiskirtų skystis.
- Nupilti perteklinį skystį nuo tarkuotų bulvių. Įdėti smulkiai supjaustytą svogūną, plaktus kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai sumaišyti.
- Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje. Į keptuvę dėti šaukštu bulvių masės ir suformuoti plonus blynus.
- Kepti blynus ant vidutinės ugnies 3-4 minutes kiekvienoje pusėje, kol jie bus auksinės spalvos ir traškūs.
- Iškeptus blynus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis aliejus. Patiekti karštus su grietine arba obuolių padažu.
Pabaigai…
Galima pridėti šiek tiek tarkuoto česnako arba kitų prieskonių, kad blynai būtų dar pikantiškesni. Blynai geriausiai tinka su grietine arba obuolių padažu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 60mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 20mg