Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Cepelinai yra lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, dažnai gaminami šeimos susibūrimams ar ypatingoms progoms. Šį receptą sukūriau iš senelės paveldėtos receptūros, bet su nedideliu moderniu prieskoniu – sultinga mėsa ir skanūs spirgučiai paverčia šiuos cepelinus ypatingais. Šis patiekalas suteiks jums autentišką lietuviškos virtuvės skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 750 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Cepelinams virti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Spirgučiams paruošti)
  • Mentelė (Spirgučiams maišyti)

Ingredientai
  

Bulvės

  • 1.5 kg Bulvės - Žalios
  • 200 g Virtos bulvės - Atvėsintos
  • 200 g Krakmolas - Bulvių arba kukurūzų
  • 1 vnt Kiaušinis

Įdaras

  • 300 g Malta mėsa - Kiauliena arba jautiena
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Spirgučiai

  • 150 g Šoninė - Supjaustyta kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas

Gaminimo eiga
 

  • Nuluptas žalios bulvės sutarkuokite ir nuspauskite, kad pašalintumėte skystį. Sudėkite į dubenį kartu su virtomis bulvėmis, krakmolu ir kiaušiniu. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
  • Paruoškite įdarą: kepkite maltą mėsą kartu su svogūnais ir česnakais, kol bus iškepusi. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Imkite šiek tiek bulvių tešlos, suformuokite ploną blyną ir į vidurį dėkite mėsos įdarą. Suformuokite cepelinus.
  • Dideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite cepelinus. Virkite apie 30-40 minučių, kol jie iškils į paviršių.
  • Kol verda cepelinai, paruoškite spirgučius: keptuvėje apkepkite šoninę su smulkintais svogūnais, kol taps traški.
  • Išvirus cepelinams, patiekite juos su spirgučiais ir grietine.

Pabaigai…

Jei norite, cepelinus galite patiekti su grietine arba grybų padažu. Spirgučius galite papildyti keptomis morkomis arba svogūnais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 750kcalAngliavandeniai: 100gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 1100mgSkaidulos: 8gCukrus: 4gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Cepelinai, Lietuviškas patiekalas, Mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating