
Tarybinis šniceliukas su padažu
Vakar užsivėlinau, tai beveik naktipiečiams buvo tarybinis šniceliukas 🙂 Malta liesa kiauliena ir jautiena su skaniu padažu. Šis receptas primena senus laikus ir yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Keptuvė (Padažui paruošti)
- Didelis dubuo (Mėsos mišiniui sumaišyti)
- Šluotelė (Padažui maišyti)
- Šaukštas (Ingredientams matuoti)
Ingredientai
Šniceliukai
- 500 g Malta liesa kiauliena
- 500 g Malta liesa jautiena
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 150 g Džiūvėsėliai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 30 % Be luobelės bočių duona - Išbrinkinta
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Džiovintos petražolės
Padažas
- 1 šaukštas Miltai - Pakepinti ant sviesto
- 200 ml Pienas
- Pagal skonį Ciberžolė
- Pagal skonį Džiovintos daržovės
- Pagal skonį Maltas muskatas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Malta liesa kiauliena ir jautiena sumaišoma su išbrinkinta duona, plaktais kiaušiniais, druska, pipirais, džiovintomis petražolėmis ir smulkintu svogūnu.
- Gerai išdaužyti ir palikti šaldytuve keletui valandų.
- Formuoti šniceliukus, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti 180°C orkaitėje pusvalandį, apverčiant per vidurį kepimo.
- Paruošti padažą: ant sviesto pakepinti miltų šaukštą, įpilti pieno, įdėti ciberžolės, džiovintų daržovių, maltą muskatą, druską ir pipirus.
Pabaigai…
Salotos: tarkuotas kopūstas, morka, česnako skiltis, šiek tiek paprikos, cukrus, druska, pipirai, garstyčios, majonezas. Bulvių košė: sviestas ir šaltas pienas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg