Tarybinis šniceliukas su padažu

Tarybinis šniceliukas su padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar užsivėlinau, tai beveik naktipiečiams buvo tarybinis šniceliukas 🙂 Malta liesa kiauliena ir jautiena su skaniu padažu. Šis receptas primena senus laikus ir yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
  • Keptuvė (Padažui paruošti)
  • Didelis dubuo (Mėsos mišiniui sumaišyti)
  • Šluotelė (Padažui maišyti)
  • Šaukštas (Ingredientams matuoti)

Ingredientai
  

Šniceliukai

  • 500 g Malta liesa kiauliena
  • 500 g Malta liesa jautiena
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
  • 150 g Džiūvėsėliai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 30 % Be luobelės bočių duona - Išbrinkinta
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Džiovintos petražolės

Padažas

  • 1 šaukštas Miltai - Pakepinti ant sviesto
  • 200 ml Pienas
  • Pagal skonį Ciberžolė
  • Pagal skonį Džiovintos daržovės
  • Pagal skonį Maltas muskatas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Malta liesa kiauliena ir jautiena sumaišoma su išbrinkinta duona, plaktais kiaušiniais, druska, pipirais, džiovintomis petražolėmis ir smulkintu svogūnu.
  • Gerai išdaužyti ir palikti šaldytuve keletui valandų.
  • Formuoti šniceliukus, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti 180°C orkaitėje pusvalandį, apverčiant per vidurį kepimo.
  • Paruošti padažą: ant sviesto pakepinti miltų šaukštą, įpilti pieno, įdėti ciberžolės, džiovintų daržovių, maltą muskatą, druską ir pipirus.

Pabaigai…

Salotos: tarkuotas kopūstas, morka, česnako skiltis, šiek tiek paprikos, cukrus, druska, pipirai, garstyčios, majonezas. Bulvių košė: sviestas ir šaltas pienas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Jautiena, Kiauliena, Receptai su nuotraukomis, Šniceliukas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating