Tinginių balandėliai
Pasirinkite ingredientus ir skaitykite toliau.
Ingredientai
- 250 g maltos kiaulienos,
- 250 g maltos jautienos,
- 200 g ryžių,
- 500 g baltagūžių kopūstų,
- 3 svogūno galvučių,
- 1 kiaušinio,
- 2 sutrintų česnako skiltelių,
- prieskonių koldūnams,
- druskos,
- 1 valg. šaukšto aliejaus,
- 100 ml majonezo,
- 100 ml aštraus pomidorų padažo.
Gaminimo eiga
- Ryžius perplaukime šaltu vandeniu, suberkime į puodą ir virkime verdančiame pasūdytame vandenyje. Ropinius svogūnus nulupkime ir smulkiai supjaustykime. Kopūstą supjaustykime plonyčiais šiaudeliais ir dar susmulkinkime.
- Išvirusius ryžius nuvarvinkime sietelyje, suberkime į dubenį, sumaišykime su malta kiauliena ir jautiena bei paruoštomis daržovėmis. Įmuškime kiaušinį ir įberkime prieskonių. Drėgnomis rankomis iš paruoštos masės sukočiokime kamuoliukus ir lengvai juos paspauskime.
- Įkaitinkime orkaitę iki laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkime aliejų ir jame ant stiprios ugnies apkepinkime “balandėlius” taip, kad susiformuotų traški plutelė. Perdėkime balandėlius į kepimo formą.
- Majonezą sumaišykime su pomidorų padažu, apliekime šiuo mišiniu balandėlius, pašaukime į orkaitę ir kepkime minučių. Iškepusius balandėlius išdėliokime į lėkštes. Papuoškime krapų šakelėmis ir apliekime grietine.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.