Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasirinkite ingredientus ir skaitykite toliau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 250 g maltos kiaulienos,
  • 250 g maltos jautienos,
  • 200 g ryžių,
  • 500 g baltagūžių kopūstų,
  • 3 svogūno galvučių,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 sutrintų česnako skiltelių,
  • prieskonių koldūnams,
  • druskos,
  • 1 valg. šaukšto aliejaus,
  • 100 ml majonezo,
  • 100 ml aštraus pomidorų padažo.

Gaminimo eiga
 

  • Ryžius perplaukime šaltu vandeniu, suberkime į puodą ir virkime verdančiame pasūdytame vandenyje. Ropinius svogūnus nulupkime ir smulkiai supjaustykime. Kopūstą supjaustykime plonyčiais šiaudeliais ir dar susmulkinkime.
  • Išvirusius ryžius nuvarvinkime sietelyje, suberkime į dubenį, sumaišykime su malta kiauliena ir jautiena bei paruoštomis daržovėmis. Įmuškime kiaušinį ir įberkime prieskonių. Drėgnomis rankomis iš paruoštos masės sukočiokime kamuoliukus ir lengvai juos paspauskime.
  • Įkaitinkime orkaitę iki laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkime aliejų ir jame ant stiprios ugnies apkepinkime “balandėlius” taip, kad susiformuotų traški plutelė. Perdėkime balandėlius į kepimo formą.
  • Majonezą sumaišykime su pomidorų padažu, apliekime šiuo mišiniu balandėlius, pašaukime į orkaitę ir kepkime minučių. Iškepusius balandėlius išdėliokime į lėkštes. Papuoškime krapų šakelėmis ir apliekime grietine.

Pabaigai…

Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating