
Tinginių čeburekai su sultiniu
Šie tinginių čeburekai yra greitas ir skanus pasirinkimas, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Vyras juos apibūdino kaip beprotiškai skanius. Receptas, kurio pagrindą sudaro kiaulienos faršas, kiaušinių plakinys ir tortilijos duona. Šalia patiekiamas aromatingas sultinys.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Reikalinga čeburekams kepti)
- Mentelė (Naudojama čeburekams versti)
- Indelis (Sultiniui pateikti)
- Šepetėlis (Naudojamas kiaušinių plakiniui tepti ant tortilijos kraštų)
Ingredientai
- 200 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- 1 skiltelė Česnakas - Sutrinta
- Mėsos prieskoniai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- 0.5 kubeliai Sultinio kubelis
- 2 vnt Tortilijos - Didelės
- 1 vnt Kiaušinis - Plakta
- 250 ml Sultinys - Sultinio kubelis ištirpintas vandenyje su krapais ir pipirais
Gaminimo eiga
- Kiaulienos faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, česnaku, prieskoniais, druska ir pipirais.
- Paruoštą faršą dėti ant tortilijos, aptepti tortilijos kraštus kiaušinio plakiniu ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekti čeburekus su šalia esančiu sultiniu.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra labai lengvai paruošiamas ir greitai iškepa. Sultinį galima patiekti atskirai arba užpilti ant čeburekų, priklausomai nuo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg