Tinginių Cepelinai

Tinginių Cepelinai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei jau viskas nusibodo, šis tinginių cepelinų receptas yra puiki alternatyva. Tai paprastas, bet labai skanus ir sotus patiekalas, kurį galėsite pagaminti greitai. Jums tereikės pusės kilogramo mėgstamo faršo, kelių bulvių, kiaušinių ir prieskonių. Šis patiekalas tinka ne tik kasdieniam valgymui, bet ir ypatingoms progoms, kai norisi kažko tradiciško, bet nepernelyg sudėtingo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Bulvių ir mėsos masei sumaišyti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Kepimo skarda (Cepelinams kepti)
  • Aliejus (Kepimui)
  • Pjaustymo peilis (Prieskoniams smulkinti)

Ingredientai
  

  • 500 g Mėgstamas faršas
  • 3 vnt Nemažos bulvės - Tarkuotos burokine tarka
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Mėgstami prieskoniai - Pagal skonį
  • 1 vnt Vidutinis svogūnas - Smulkiai pjaustytas

Gaminimo eiga
 

  • Tarkuotas bulves sudėti į didelį dubenį ir gerai nusausinti.
  • Į bulves įmušti kiaušinius, sudėti faršą, smulkintą svogūną ir mėgstamus prieskonius. Viską gerai išmaišyti.
  • Iš gautos masės formuoti cepelinų formos kukulius.
  • Paruoštus cepelinus kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs iš išorės.

Pabaigai…

Norint sumažinti riebalų kiekį, cepelinus galima kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus. Taip pat galima pridėti papildomų prieskonių, pvz., česnako ar raudonėlio, pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Cepelinai, Maltos mėsos patiekalai, Tinginių cepelinai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating