Tortas “Bitutė”

Tortas “Bitutė”

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, jei reikia, galite juos pakeisti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Paplotėliams:
  • miltai: 400 gramų
  • medus: 1 šaukštas
  • cukrus: 200 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • smulkinti riešutai
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Kremui:
  • cukrus: 200 gramų
  • grietinė: 500 gramų
  • citrinos žievė

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje sviestą supjaustykime kubeliais, išlydykime, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkime medaus bei cukraus, viską išsukkime, kol pasidarys vientisa masė.
  • Atvėsinkime masę bei įmuškime kiaušinius, suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus bei sukime tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iš tešlos ganėtinai plonai iškočiokime apie paplotelius.
  • Kepkime paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldykime skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkime vieną ant kito, pertepandami kremu.
  • Kremui: grietinę su cukrumi išplakime ir suberkime tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkime kremu bei apipabarstykime trupinėliais likusiais nuo paplotelių. Papuoškime šokolado drožlėmis bei riešutais. O dabar galime pasimėgauti. Skanaus!

Pabaigai…

Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.
Recepto raktažodžiai Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating