Tortas “Bitutė”
Ingredientai apačioje, jei reikia, galite juos pakeisti.
Ingredientai
- Paplotėliams:
- miltai: 400 gramų
- medus: 1 šaukštas
- cukrus: 200 gramų
- sviestas: 150 gramų
- kiaušiniai: 2
- smulkinti riešutai
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- Kremui:
- cukrus: 200 gramų
- grietinė: 500 gramų
- citrinos žievė
Gaminimo eiga
- Pradžioje sviestą supjaustykime kubeliais, išlydykime, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkime medaus bei cukraus, viską išsukkime, kol pasidarys vientisa masė.
- Atvėsinkime masę bei įmuškime kiaušinius, suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus bei sukime tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iš tešlos ganėtinai plonai iškočiokime apie paplotelius.
- Kepkime paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldykime skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkime vieną ant kito, pertepandami kremu.
- Kremui: grietinę su cukrumi išplakime ir suberkime tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkime kremu bei apipabarstykime trupinėliais likusiais nuo paplotelių. Papuoškime šokolado drožlėmis bei riešutais. O dabar galime pasimėgauti. Skanaus!
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.