
Tortas su uogomis
Tortas jūsų šventei.
Ingredientai
- Vyšnios, 750 gr.
- Cukrus, 250 gr.
- Migdolai, smulkinti, 125 gr.
- Šokoladinis kremas, 125 gr.
- Sviestas, 125 gr.
- Miltai, 100 gr.
- Šokoladas, 50 gr.
- Krakmolas, 30 gr.
- Vyšnių trauktinė, 7 v.š.
- Kiaušiniai, 6 vnt.
- Druska, 2 žiups.
- Vanilinis cukrus, 1 pak.
- Tirštiklis, 1 pak.
- Grietinėlė, 0,1 stikl.
Gaminimo eiga
- Suberti šokoladą į indą ir ištirpinti karšto vandens vonelėje, sudėti sviestą, druską ir vanilinį cukrų.
- Išsukti tirštą kremą. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius, įpilti 2 šaukštus vyšnių trauktinės.
- Kiaušinių baltymus truputį suplakti, įberti 130 g cukraus ir išplakti iki putų. Sukrėsti šokoladinį kremą, suberti migdolus, miltus ir išmaišyti.
- Sukrėsti ant riebalais išteptos skardos ir iškepti.
- Vyšnias be kauliukų, sumaišyti su 90 g cukraus ir užvirinti.
- Įsukti krakmolą sumaišytą su 2 šaukštais vyšnių trauktinės ir virti, kol sutirštės.
- Grietinėlę plakti, kol sutirštės, suberti tirštiklį ir 30 g cukraus, gerai išplakti ir pagardinti 3 šaukštais vyšnių trauktinės.
- Biskvitą padalyti į 3 papločius.
- Du papločius aptepti plakta grietinėle ir sukrėsti vyšnias, uždėti vieną ant kito.
- Uždėti paskutinį paplotį, viršų ir šonus aptepti grietinėle ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
- Gerai atšaldyti, supjaustyti ir patiekti.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.