Tortas su uogomis

Tortas su uogomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tortas jūsų šventei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Vyšnios, 750 gr.
  • Cukrus, 250 gr.
  • Migdolai, smulkinti, 125 gr.
  • Šokoladinis kremas, 125 gr.
  • Sviestas, 125 gr.
  • Miltai, 100 gr.
  • Šokoladas, 50 gr.
  • Krakmolas, 30 gr.
  • Vyšnių trauktinė, 7 v.š.
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Druska, 2 žiups.
  • Vanilinis cukrus, 1 pak.
  • Tirštiklis, 1 pak.
  • Grietinėlė, 0,1 stikl.

Gaminimo eiga
 

  • Suberti šokoladą į indą ir ištirpinti karšto vandens vonelėje, sudėti sviestą, druską ir vanilinį cukrų.
  • Išsukti tirštą kremą. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius, įpilti 2 šaukštus vyšnių trauktinės.
  • Kiaušinių baltymus truputį suplakti, įberti 130 g cukraus ir išplakti iki putų. Sukrėsti šokoladinį kremą, suberti migdolus, miltus ir išmaišyti.
  • Sukrėsti ant riebalais išteptos skardos ir iškepti.
  • Vyšnias be kauliukų, sumaišyti su 90 g cukraus ir užvirinti.
  • Įsukti krakmolą sumaišytą su 2 šaukštais vyšnių trauktinės ir virti, kol sutirštės.
  • Grietinėlę plakti, kol sutirštės, suberti tirštiklį ir 30 g cukraus, gerai išplakti ir pagardinti 3 šaukštais vyšnių trauktinės.
  • Biskvitą padalyti į 3 papločius.
  • Du papločius aptepti plakta grietinėle ir sukrėsti vyšnias, uždėti vieną ant kito.
  • Uždėti paskutinį paplotį, viršų ir šonus aptepti grietinėle ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
  • Gerai atšaldyti, supjaustyti ir patiekti.

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating