Tortilijos su faršu
Ingredientai surašyti apačioje, keiskite pagal savo poreikius.
Ingredientai
- tortilijos 6 vnt,
- mėgstamo faršo 400 g,
- 3 vnt pomidorų,
- 2 vnt paprikų (žalią ir geltoną),
- Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai),
- svogūnų 1 vnt.,
- česnakų 2 skiltelės,
- pomidorų padažo 250 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“),
- 1 žiupsnelis maltos mėsos prieskonių,
- 1 žiupsnelis druskos,
- 1 žiupsnelis juodųjų pipirų,
- tarkuoto sūrio 50 g,
- aliejaus 1 v. š.
Gaminimo eiga
- Nulupame česnakus ir susmulkiname. Kepiname aliejuje kol švelniai pagels.
- Sumaigome faršą su šakute, pabarstome maltos mėsos prieskoniais. Viską stumiame į keptuvę ir kepame ant mažos ugnies kol faršas patamsės.
- Tuomet supilame gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar maždaug minutes pakaitiname, pagal savo skonį pasūdome ir pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paprikas išvalome, supjaustome juostelėmis. Pomidorus nuplauname, supjaustome skiltelėmis.
- Ant tortilijos papločių dedame po kelis šaukštus kepinto faršo, tada beriame smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, bei išdėliojame skirtingų spalvų paprikų juosteles.
- Tortilijas susukame voleliu ir maždaug kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašauname į įkaitintą orkaitę. Tiekiame viską su bazilikų lapeliais. Skanaus!
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.