
Tradicinė Lietuviška dešrų lėkštė su pupelėmis
Šis receptas yra tradicinės lietuviškos dešrų lėkštės su pupelėmis interpretacija. Šio patiekalo skonis yra subalansuotas su rūkyta dešra, virtais pupelėmis, šviežiais pomidorais ir salotomis. Puikus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei, ypač kai norisi ko nors sotaus ir paprasto.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Geriausia naudoti nelipnią keptuvę dešrelėms kepti.)
- Pjaustymo lentelė (Pomidorams ir kitoms daržovėms pjaustyti.)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir dešroms pjaustyti.)
- Kepimo žnyplės (Dešrelėms apversti keptuvėje.)
Ingredientai
- 4 vnt Rūkytos dešrelės - Galima naudoti bet kokias mėgstamas rūšies dešreles.
- 200 g Raudonos pupelės - Virti arba konservuoti, nuskalauti ir nusausinti.
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais arba ketvirčiais.
- 100 g Salotų lapai - Plauti ir nusausinti.
- 50 g Švieži svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti.
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite dešreles. Kepkite, kol dešrelės taps gražiai apskrudusios, apie 10-12 minučių, retkarčiais jas apverčiant.
- Tuo tarpu paruoškite lėkštę: sudėkite plautus salotų lapus, šalia dėkite nuskalautas ir nusausintas pupeles.
- Pomidorus supjaustykite ir dėkite šalia salotų. Pabarstykite šviežiai pjaustytais svogūnų laiškais.
- Ant viršaus dėkite karštas, ką tik iškeptas dešreles. Patiekite iš karto, kol dešrelės dar šiltos.
Pabaigai…
Jei norite suteikti patiekalui dar daugiau skonio, galite pridėti marinuotų daržovių, tokių kaip rauginti agurkai ar marinuoti pipirai. Taip pat galite pridėti česnako ar svogūnų padažo, kad suteiktumėte dar daugiau intensyvumo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg