Tradicinė Lietuviška dešrų lėkštė su pupelėmis

Tradicinė Lietuviška dešrų lėkštė su pupelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra tradicinės lietuviškos dešrų lėkštės su pupelėmis interpretacija. Šio patiekalo skonis yra subalansuotas su rūkyta dešra, virtais pupelėmis, šviežiais pomidorais ir salotomis. Puikus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei, ypač kai norisi ko nors sotaus ir paprasto.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Geriausia naudoti nelipnią keptuvę dešrelėms kepti.)
  • Pjaustymo lentelė (Pomidorams ir kitoms daržovėms pjaustyti.)
  • Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir dešroms pjaustyti.)
  • Kepimo žnyplės (Dešrelėms apversti keptuvėje.)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Rūkytos dešrelės - Galima naudoti bet kokias mėgstamas rūšies dešreles.
  • 200 g Raudonos pupelės - Virti arba konservuoti, nuskalauti ir nusausinti.
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais arba ketvirčiais.
  • 100 g Salotų lapai - Plauti ir nusausinti.
  • 50 g Švieži svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti.

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite dešreles. Kepkite, kol dešrelės taps gražiai apskrudusios, apie 10-12 minučių, retkarčiais jas apverčiant.
  • Tuo tarpu paruoškite lėkštę: sudėkite plautus salotų lapus, šalia dėkite nuskalautas ir nusausintas pupeles.
  • Pomidorus supjaustykite ir dėkite šalia salotų. Pabarstykite šviežiai pjaustytais svogūnų laiškais.
  • Ant viršaus dėkite karštas, ką tik iškeptas dešreles. Patiekite iš karto, kol dešrelės dar šiltos.

Pabaigai…

Jei norite suteikti patiekalui dar daugiau skonio, galite pridėti marinuotų daržovių, tokių kaip rauginti agurkai ar marinuoti pipirai. Taip pat galite pridėti česnako ar svogūnų padažo, kad suteiktumėte dar daugiau intensyvumo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Dešros, Greiti pietūs, Pupelės, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating