Tradicinės bulvės su virtomis dešrelėmis ir šviežių daržovių salotomis

Tradicinės bulvės su virtomis dešrelėmis ir šviežių daržovių salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprastas, bet skanus tradicinis lietuviškas patiekalas – virtos bulvės su dešrelėmis, patiektos su šviežių daržovių salotomis. Šis patiekalas primena šeimos vakarienes kaime, kai viskas buvo gaminama paprastai, bet nuoširdžiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir dešrelėms pjaustyti)
  • Salotų dubuo (Salotoms maišyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 2 vnt Virtos dešrelės - Galima naudoti bet kokio tipo dešreles
  • 100 g Salotų lapai - Švieži
  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas griežinėliais
  • 1 vnt Ridikėlis - Pjaustytas plonais griežinėliais
  • 20 ml Grietinė - Padažui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Šviežios žolelės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuskuskite ir išvirkite su trupučiu druskos. Tuo tarpu paruoškite dešreles – jas taip pat išvirkite, jei reikia.
  • Paruoškite salotas: supjaustykite salotų lapus, agurką ir ridikėlį, sudėkite į dubenį. Sumaišykite su grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Bulves ir dešreles sudėkite į lėkštes, greta pateikite salotas. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Pabaigai…

Šį patiekalą galima paskaninti pridedant daugiau šviežių daržovių arba pasirinkti kitas mėgstamas dešreles.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovių salotos, Dešrelės, Tradicinis lietuviškas maistas, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating