
Tradicinės bulvės su virtomis dešrelėmis ir šviežių daržovių salotomis
Paprastas, bet skanus tradicinis lietuviškas patiekalas – virtos bulvės su dešrelėmis, patiektos su šviežių daržovių salotomis. Šis patiekalas primena šeimos vakarienes kaime, kai viskas buvo gaminama paprastai, bet nuoširdžiai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir dešrelėms pjaustyti)
- Salotų dubuo (Salotoms maišyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Virtos dešrelės - Galima naudoti bet kokio tipo dešreles
- 100 g Salotų lapai - Švieži
- 1 vnt Agurkas - Pjaustytas griežinėliais
- 1 vnt Ridikėlis - Pjaustytas plonais griežinėliais
- 20 ml Grietinė - Padažui
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Šviežios žolelės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite ir išvirkite su trupučiu druskos. Tuo tarpu paruoškite dešreles – jas taip pat išvirkite, jei reikia.
- Paruoškite salotas: supjaustykite salotų lapus, agurką ir ridikėlį, sudėkite į dubenį. Sumaišykite su grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
- Bulves ir dešreles sudėkite į lėkštes, greta pateikite salotas. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima paskaninti pridedant daugiau šviežių daržovių arba pasirinkti kitas mėgstamas dešreles.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg