Tradiciniai Cepelinai su Skrudintais Spirgučiais

Tradiciniai Cepelinai su Skrudintais Spirgučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Sunkus
Šis cepelinų receptas – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį visuomet lydės didžiausias džiaugsmas. Tiekia jį su skrudintais spirgučiais, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį. Tai patiekalas, kuris tinka šeimos vakarienei arba ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis puodas cepelinams virti)
  • Kepimo skarda (Skrudinimui spirgučių)
  • Bulvių tarkavimo mašina (Cepelinų masės paruošimui)
  • Rankšluostis (Bulvių sulčių išspaudimui)

Ingredientai
  

Cepelinų tešla

  • 2 kg Bulvės - Skirtos tarkuoti
  • 1 šaukštas Krakmolas - Papildomam tvirtumui
  • 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį

Įdaras

  • 300 g Kiaulienos faršas - Gali būti maišytas su jautienos faršu
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • Pagal skonį Pipirai - Juodieji arba kvapieji
  • Pagal skonį Druska - Papildomam pagardinimui

Padažas

  • 250 g Grietinė - Tradiciniam cepelinų padažui
  • 200 g Spirgučiai - Skrudinti iki traškumo
  • Šaukštelis Petražolės - Smulkintos, papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves tarkuoti, išspausti sultis ir sumaišyti su krakmolu. Pridėti druskos ir gerai išmaišyti.
  • Faršą sumaišyti su svogūnu, česnaku, pipirais ir druska. Suformuoti mažus kukulius.
  • Į kiekvieną cepeliną įdėti kukulį ir gerai uždengti bulvių mase. Formuoti pailgus rutuliukus.
  • Puode užvirinti vandenį su druska. Atsargiai sudėti cepelinus į verdantį vandenį ir virti apie 30-40 minučių.
  • Kol cepelinai verda, spirgučius skrudinti keptuvėje, kol jie taps traškūs.
  • Paruoštus cepelinus ištraukti iš vandens, sudėti į lėkštes ir užpilti grietine bei užberti skrudintais spirgučiais. Papuošti petražolėmis.

Pabaigai…

Jei norite išbandyti skirtingus įdarus, galite pridėti grybus ar sūrį vietoj mėsos.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Cepelinai, Lietuviška virtuvė, Spirgučiai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating