Tradicinis Lietuviškas Kugelis su Grybais ir Šonine

Tradicinis Lietuviškas Kugelis su Grybais ir Šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kartais būna dienų, kai gaminame pietus atskirai. Kai vyras užsimano picos, aš dažniausiai gaminu kokį nors lietuvišką patiekalą. Šį kartą nusprendžiau gaminti kugelį, nes tai vienas iš mano mėgstamiausių lietuviškų patiekalų. Kugelis su grybais ir šonine yra nuostabus pasirinkimas skaniems ir sotiniems pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, tinkama kugeliui kepti)
  • Tarkavimo įrankis (Bulvėms, svogūnams ir cukinijoms tarkuoti)
  • Keptuvė (Šoninei ir grybams apkepti)
  • Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Pagrindinė masė

  • 5 vnt Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai sutarkuoti
  • 1 nedidelis gabalėlis Cukinija - Sutarkuota
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai supjaustyta
  • nedidelė sauja Džiovinti ir išmirkyti grybai
  • 100 ml Pienas
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Bulves, 1 svogūną ir cukiniją sutarkuoti. Įmaišyti kiaušinį.
  • Šoninę, svogūną ir grybus apkepinti keptuvėje. Užplikyti pienu.
  • Sumaišyti visus ingredientus dideliame dubenyje ir gardinti druska bei pipirais.
  • Masę suversti į kepimo formą.
  • Kepinti 180°C orkaitėje apie 70 minučių, kol kugelis taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galima pridėti papildomų prieskonių, pvz., česnako ar paprikos miltelių, pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių plokštainis, grybai, Kugelis, Lietuviški receptai, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating