Trapus obuolių pyragas
Gaminimo eiga ir ingredientai aprašyti apačioje.
Ingredientai
- 250 g sviesto
- 10 šaukštų cukraus
- 4 kiaušiniai
- 3 stiklinės miltų
- 600 g obuolių
- cinamono šaukštelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sutarkuokime sviestą. Atskirkime kiaušinių trynius nuo baltymų. Sviestą, kiaušinius, šaukštus cukraus sumaišykime, suminkykime tešlą ir padėkime į kamerą valandai laiko atšalti.
- Tuomet obuolius supjaustykime. Kiaušinio baltymus suplakime su likusiu cukrumi ir cinamonu.
- Galiausiai tešlą tarkuokime su tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikime užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavę tešlą sudėkime obuoliukus, užpilkime suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuokime šiek tiek tešlos. Kepkime iki laipsnių temperatūrios įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Ragaujame su visa šeima ar draugais!
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!