
Traškučiai iš avinžirnių
Taisyklingas dienos racionas susideda iš pusryčių, priešpiečių, pietų, pavakarių ir vakarienės. Priešpiečiai ir pavakariai? Hmn… Nežinote, ką pasirinkti, o traukia nesveikas maistas, traškučiai, saldumynai? Išbandykite sveikesnę alternatyvą – traškučius iš avinžirnių!
Ingredientai
- 250 g džiovintų avinžirnių
- 1 šaukštas sviesto
- Prieskoniai: česnakas, druska, pipirai (čili pipiras, paprika pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Mirkyti avinžirnius (puikus variantas juos mirkyti parą, todėl šiam užkandžiui reikia pasiruošti iš anksto).
- Išlydyti sviestą ir supilti ant išmirkytų avinžirnių.
- Suberti avinžirnius ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.
- Pagardinti prieskoniais.
- Kepti 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.