
Traškūs Bulvių Virtiniai
Kai lieka keletas virtų bulvių, pagaminu virtinių. Tešla minkšta ir elastinga, įdaras su trupučiu svogūno ir maltų pipirų. Kepu keptuvėje iki traškumo – anūkų mėgstamiausi. Valgome su česnakiniu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Virtiniams kepti iki traškumo)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šakutė (Bulvėms trinti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui išplakti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai - Plonai iškočioti
- 100 ml Vanduo
- 1 v.š. Aliejus
- 1 a.š. Druska
Įdaras
- 300 g Virtos bulvės - Sutarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai sutarkuotas
- pagal skonį Maltos pipirai
Papildomai
- 1 vnt Kiaušinis - Išplaktas su pora šaukštų vandens
- 100 g Tarkuota džiūvėsėliai - Apvolioti virtiniams
Gaminimo eiga
- Tešlai sumaišyti miltus, vandenį, aliejų ir druską. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
- Virtas bulves sutrinti, įtarkuoti svogūną, įberti maltų pipirų pagal skonį.
- Daryti tešlos rutuliukus ir labai plonai iškočioti, dėti įdarą, užraitoti kraštus.
- Virtinius apvolioti išplaktame kiaušinyje su vandeniu ir džiūvėsėliuose.
- Kepti keptuvėje, vis vartant, kol gražiai apskrus.
- Patiekti su česnakiniu padažu.
Pabaigai…
Jei norite įdomesnio skonio, į tešlą galite pridėti žolelių arba prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg