Traškūs Bulvių Virtiniai

Traškūs Bulvių Virtiniai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai lieka keletas virtų bulvių, pagaminu virtinių. Tešla minkšta ir elastinga, įdaras su trupučiu svogūno ir maltų pipirų. Kepu keptuvėje iki traškumo – anūkų mėgstamiausi. Valgome su česnakiniu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Virtiniams kepti iki traškumo)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šakutė (Bulvėms trinti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniui išplakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai - Plonai iškočioti
  • 100 ml Vanduo
  • 1 v.š. Aliejus
  • 1 a.š. Druska

Įdaras

  • 300 g Virtos bulvės - Sutarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai sutarkuotas
  • pagal skonį Maltos pipirai

Papildomai

  • 1 vnt Kiaušinis - Išplaktas su pora šaukštų vandens
  • 100 g Tarkuota džiūvėsėliai - Apvolioti virtiniams

Gaminimo eiga
 

  • Tešlai sumaišyti miltus, vandenį, aliejų ir druską. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
  • Virtas bulves sutrinti, įtarkuoti svogūną, įberti maltų pipirų pagal skonį.
  • Daryti tešlos rutuliukus ir labai plonai iškočioti, dėti įdarą, užraitoti kraštus.
  • Virtinius apvolioti išplaktame kiaušinyje su vandeniu ir džiūvėsėliuose.
  • Kepti keptuvėje, vis vartant, kol gražiai apskrus.
  • Patiekti su česnakiniu padažu.

Pabaigai…

Jei norite įdomesnio skonio, į tešlą galite pridėti žolelių arba prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Traškūs, Virtiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating