Traškus obuolių pyragas

Traškus obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai surašyti apačioje, keiskite pagal poreikį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kukurūzų kruopos: 3/4 puodelio (200 mililitrų)
  • egologiški rupūs kvietiniai miltai: 3/4 puodelio
  • druska: žiupsnelis
  • baltasis cukrus: 1/4 puodelio
  • “Demera” cukrus: 1/4 puodelio
  • kiaušinių tryniai: 4 (maži)
  • ekologiškas sojų pienas: 200 mililitrų
  • grūdų aliejus: 1 šaukštas (arba vaisių aliejus)
  • obuoliai: 500 gramų (rūgštūs arba saldžiarūgščiai)
  • sviestas: 5 gramai
  • Trupiniams:
  • kvietiniai miltai: 5 valgomieji šaukštai
  • kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai
  • grūdų aliejus: 2 valgomieji šaukštai (arba vaisių aliejus)
  • cinamonas: žiupsnelis (arba pagal skonį)
  • “Demera” cukrus: 4 valgomieji šauktštai
  • sojų pienas: 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia į gilų dubenį supilame kukurūzų kruopas, miltus, druską, bei abiejų rūšių cukrų. Labai gerai išmaišome šaukštu. Į kita indą įmušame kiaušinių trynius, išsukame juos šakute (baltymų mums visai neprireiks). Supilame kiaušinių trynius į miltų masę, bei įpilame puodelį pieno. Išmaišome tešlą. Įpilame šaukštą aliejaus bei įmaišome.
  • Tuomet švariai nuplauname obuolius, nulupame, išimame sėklalizdes, bei supjaustome kubeliais. Kepimo formą ištepame mažu gabalėliu sviesto. Supilame tešlą. Tiesiai ant tešlos dedame, smeigiame obuolius. Paskirstome tolygiai.
  • Paruošiame kukurūzų trupinius: sumaišome abiejų rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilame aliejaus, pieno, gerai išmaišome, kol susidarys gumbeliai bei trupiniai. Visus juos tolygiai užbarstome ant pyrago.
  • Galiausiai pyragą įdedame į įkaitintą orkaitę bei kepame laipsnių temperatūroje maždaug minučių, kol viršus taps auksinis bei truputį apskrus. Išimame, leidžiame truputį atvėsti ir tik tada patiekiame. Labai skanu tradiciškai – su ledais. Nerealus obuolių pyragas.

Pabaigai…

Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragai, Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating