Traškus obuolių pyragas
Ingredientai surašyti apačioje, keiskite pagal poreikį.
Ingredientai
- kukurūzų kruopos: 3/4 puodelio (200 mililitrų)
- egologiški rupūs kvietiniai miltai: 3/4 puodelio
- druska: žiupsnelis
- baltasis cukrus: 1/4 puodelio
- “Demera” cukrus: 1/4 puodelio
- kiaušinių tryniai: 4 (maži)
- ekologiškas sojų pienas: 200 mililitrų
- grūdų aliejus: 1 šaukštas (arba vaisių aliejus)
- obuoliai: 500 gramų (rūgštūs arba saldžiarūgščiai)
- sviestas: 5 gramai
- Trupiniams:
- kvietiniai miltai: 5 valgomieji šaukštai
- kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai
- grūdų aliejus: 2 valgomieji šaukštai (arba vaisių aliejus)
- cinamonas: žiupsnelis (arba pagal skonį)
- “Demera” cukrus: 4 valgomieji šauktštai
- sojų pienas: 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į gilų dubenį supilame kukurūzų kruopas, miltus, druską, bei abiejų rūšių cukrų. Labai gerai išmaišome šaukštu. Į kita indą įmušame kiaušinių trynius, išsukame juos šakute (baltymų mums visai neprireiks). Supilame kiaušinių trynius į miltų masę, bei įpilame puodelį pieno. Išmaišome tešlą. Įpilame šaukštą aliejaus bei įmaišome.
- Tuomet švariai nuplauname obuolius, nulupame, išimame sėklalizdes, bei supjaustome kubeliais. Kepimo formą ištepame mažu gabalėliu sviesto. Supilame tešlą. Tiesiai ant tešlos dedame, smeigiame obuolius. Paskirstome tolygiai.
- Paruošiame kukurūzų trupinius: sumaišome abiejų rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilame aliejaus, pieno, gerai išmaišome, kol susidarys gumbeliai bei trupiniai. Visus juos tolygiai užbarstome ant pyrago.
- Galiausiai pyragą įdedame į įkaitintą orkaitę bei kepame laipsnių temperatūroje maždaug minučių, kol viršus taps auksinis bei truputį apskrus. Išimame, leidžiame truputį atvėsti ir tik tada patiekiame. Labai skanu tradiciškai – su ledais. Nerealus obuolių pyragas.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.