Traškūs vištienos gabaliukai
Visa reikalinga informacija yra apačioje.
Ingredientai
- vištienos filė be odelės: 400 gramų
- aliejus: 250 mililitrų
- vanduo
- malti paprikos milteliai: 2 valgomieji šaukštai
- aitrioji čili paprika: žiupsnelis
- džiovinti raudonėliai: 1 šaukštas
- džiovinti bazilikai: 1 šaukštas
- džiovintas mairūnas: 1 šaukštas
- česnakas: 1 arbatinis šaukštelis (smulkinto)
- džiovinti svogūnai: 2 valgomieji šaukštai
- malti juodieji pipirai: žiupsnelis
- druska: geras žiupsnis
- malti džiūvesėliai: 4-5 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištieną nuplaukime po vandeniu bei supjaustykime nedideliais kubeliais. Tada gilesnėje keptuvėje įkaitinkime aliejų (jo reikia daug).
- Sumaišykime visus prieskonius, įskaitant druską, pipirus ir džiūvėsėlius. Mėsą pamirkykime vandenyje, tuomet apvoliokime paruoštame prieskonių ir džiūvėsėlių mišinyje.
- Galiausiai dėkime apvoliotus gabalius į įkaitintą aliejų bei skrudinkime pavartydami. Jei aliejų būsime pakankamai įkaitinę, tai užtruks maždaug apie minutes.
- Sudėkime iškeptus gabaliukus ant virtuvinio rankšluosčio, to reikia tam, kad susigertų nereikalingi riebalai. O dabar patiekime visiems valgyti!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.