Trinta cukinijos ir fetos sūrio sriuba

Trinta cukinijos ir fetos sūrio sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kartais atsitinka, kad norisi kažko paprasto, bet ypatingo. Ši trinta cukinijos ir fetos sūrio sriuba būtent tai ir suteikia. Jos skonio paslaptis slypi paprastumu derinant ingredientus ir subtiliu pikantiškumu iš fetos sūrio. Nepamirškite prieskonių ir šiek tiek pakepintų svogūnų, kad sriuba įgautų gilų skonį. Kai sriuba jau išvirusi, siūlau pridėti skrebučių, kurie suteiks šiek tiek traškumo. Tai paprasta, bet puiki vakarienės idėja.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Blenderis (Ingredientams sutrinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Kepimo skarda (Skrebučiams paruošti)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 3 vnt Bulvės - Supjaustytos gabalėliais
  • 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta gabalėliais
  • 1 vnt Geltona paprika - Supjaustyta gabalėliais
  • 1 vnt Čili pipiras - Supjaustytas smulkiai
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta griežinėliais
  • 100 g Fetos sūris - Supjaustytas kubeliais
  • 1 vnt Vištienos kubelis - Sriubos pagardinimui
  • Druska - Pagal skonį
  • Lauro lapai - 1-2 lapeliai
  • 4 rūšys Pipirai - Įvairių rūšių pipirai, pagal skonį
  • Krapai - Švieži, smulkinti
  • Petražolės - Šviežios, smulkintos
  • Skrebučiai - Pakepintas batonas kubeliais

Gaminimo eiga
 

  • Į didelį puodą sudėkite supjaustytas bulves, paprikas, čili pipirą, svogūną, morką, ir cukiniją. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pridėkite druskos ir lauro lapus. Virkite, kol daržovės taps minkštos.
  • Išimkite lauro lapus. Pakepinkite svogūnus, morkas, česnaką, ir porą keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksinės spalvos, ir pridėkite į puodą.
  • Sublenderiuokite visas daržoves puode, kol gausite vientisą sriubos konsistenciją. Pridėkite fetos sūrį ir viską dar kartą sublenderiuokite, kol sriuba taps kreminė.
  • Patiekite sriubą su smulkintais krapais, petražolėmis ir skrebučiais.

Pabaigai…

Fetos sūris suteikia sriubai ypatingą sūrumą ir kreminę tekstūrą. Skrebučiai prideda traškumo, kuris puikiai dera su minkšta sriuba. Jeigu norite, galite pridėti papildomų prieskonių arba šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte sriubai rūgštumo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 15mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Cukinijos sriuba, Fetos sūris, Sriuba, Vegetariška
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating