Triušienos suktinukas su kepenų pašteto ir paprikos įdaru
Triušininkystė yra viena seniausių gyvulininkystės šakų. Yra žinoma, kad romėnai daugiau kaip prieš 2000 metų plačiai veisė šiuos gyvūnus pusiau laisvėje. Pagrindinis triušininkystės vystymo, kaip gyvulininkystės šakos pagrindas yra jų vertingomis savybėmis pasižyminti mėsa. Triušių skerdenose, lyginant su jautiena, žymiai didesnė dalis tenka minkštosioms dalims. Suaugusių triušių skerdenose jos sudaro 84-85 %, kaulai ir sausgyslės – 15-16 %, kai tuo tarpu jautienoje sausgyslės ir kaulai sudaro 30 % skerdenos masės. Šios dienos stalui teiksime triušienos suktinukus su kepenėlių paštetu ir paprika.
Ingredientai
- triušienos filė 400g
- kepenų pašteto 200g
- 2 paprikų
- 5-6 pomidorų
- svogūno laiškų su galvomis
- krapų
- petražolių
- čili
- aliejaus
- naminio viskio 200g
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Išskleidžiame triušienos filė, pamušame, pašlakstome aliejumi, barstome pipirų, druskos ir paliekame geram pusvalandžiui.
- Imame mūsų paruoštas kepenėles (nesant, tinka ir parduotuvėje pirktos, tik pasižiūrime į etiketę, kokios sudėties), gal likusias ir nepanaudotas pusryčiams, gerai pertriname, sudedame smulkintus krapus ir petražoles, gerai išmaišome. Jei matome, kad kepenėlės kiek kietokos, įpilame aliejaus. Sutvarkome paprikas, išimame sėklas ir ją supjaustome plonomis juostelėmis, panašiai tokio ilgio, kokio triušienos filė. Dedame šauktą kepenų pašteto, gražia paskleidžiame ir į vidurį dedame paprikos juosteles. Triušieną susukame ir smeigtuku persmeigiame, kad neišsiskleistų. Paruošę suktinukus, pašlakstome aliejumi, dedame į kepimo indą ir šauname į orkaitę, kepame – min.
- Ruošiame suktinukams padažą. Imame ketvirčiuotus pomidorus, dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, troškiname kol pomidorai susmuks. Dedame smulkintus svogūnų galvas, troškiname, įpildami vandens, kad nepridegtų pomidorai. Pabaigoje beriame pipirus, druską, petražoles, krapus, čili ir g naminio viskio. Atsargiai palenkiame keptuvės kraštą prie viryklės liepsnos, kad pagautų ugnį ir pakaitiname ugnyje mūsų ruošiamą padažą apie sekundžių. Ištraukiame iš orkaitės paruoštus triušienos suktinukus, serviruojame lėkštę, su virtomis bulvėmis ar ryžiais, užpilame pagaminto padažo, puošiame patiekalą smulkintais svogūno laiškais, petražolėmis, krapais ir teikiame į stalą. Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.