Troškinta kiauliena su daržovėmis ir ryžiais
Nieko ypatingo, bet skanu! Šis receptas apima paprastą kiaulienos troškinimą su daržovėmis ir ryžiais. Išpjova supjaustoma smulkiais gabaliukais, prieskoniuojama ir troškinama kartu su svogūnais, kol mėsa tampa minkšta ir sultinga. Padažas, pagamintas iš miltų, kečiupo ir vandens, suteikia patiekalui papildomo skonio ir tirštumo. Patiekalas papildytas keptais ryžiais su daržovėmis, kurie suteikia gaivumo ir spalvų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, troškinimui tinkamas)
- Keptuvė (Daržovėms su ryžiais kepti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos išpjova - Supjaustyta smulkiais gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 šaukštas Miltai
- 2 šaukštai Kečiuvas
- 500 ml Vanduo
- 200 g Šaldytos daržovės su ryžiais - Pakeptos keptuvėje su trupučiu sviesto
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kiaulienos išpjovą supjaustyti smulkiais gabaliukais, pagardinti druska ir pipirais.
- Puode įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintą svogūną, kol taps auksinis. Įdėti kiaulienos gabaliukus ir kepinti, kol apskrus.
- Įpilti vandens ir troškinti apie 40 minučių, kol mėsa taps minkšta.
- Miltus sumaišyti su kečiupu ir trupučiu vandens, supilti į puodą ir dar 5 minutes patroškinti, kad padažas sutirštėtų.
- Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinti šaldytas daržoves su ryžiais.
- Patiekti kiaulienos troškinį su daržovėmis ir ryžiais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingomis daržovėmis ir prieskoniais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg