Troškinta Triušiena su Sviestu ir Grietinėle

Troškinta Triušiena su Sviestu ir Grietinėle

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Triušiena troškinama su sviestu ir grietinėle – paprastas, tačiau ypatingai gardus receptas, kurio pagrindą sudaro aukščiausios kokybės naminis triušis. Bulvės, morkos ir svogūnai suteikia sotumo, o natūralūs ingredientai užtikrina puikų skonį. Tai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis šventiniams pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Troškintuvė (Didelė, su dangčiu)
  • Peilis (Daržovėms ir triušienai supjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ruošti)
  • Šaukštas (Troškinimui maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Triušis - Išpjautas, supjaustytas į gabalėlius
  • 3 vnt Bulvės - Didelės, nuluptos
  • 2 vnt Morkos - Didelės, supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 50 g Sviestas - Ištirpintas
  • 200 ml Grietinėlė - Riebi
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • pagal skonį Petražolės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Triušienos gabalėlius lengvai pasūdykite ir pipirinkite.
  • Troškintuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūnus iki skaidrumo.
  • Sudėkite triušienos gabalėlius ir toliau kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Į troškintuvę įdėkite morkas ir bulves, užpilkite grietinėle ir uždenkite dangčiu.
  • Troškinkite ant mažos ugnies apie 90 minučių, kol mėsa taps minkšta ir daržovės bus išvirusios.
  • Patiekite karštą, papuoštą petražolėmis.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite gaminti su kitomis mėgstamomis daržovėmis, tokios kaip salierai ar brokoliai.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Grietinėlė, Sviestas, Tradicinis lietuviškas receptas, Triušiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating