Troškinti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis, sriuba su vištiena ir ryžiais

Troškinti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis, sriuba su vištiena ir ryžiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas – paprasta ir skani penktadienio vakarienė. Troškinti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis – sotus ir tradicinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Kartu su lengva sriubytė ligoniams, paruošta su vištiena, ryžiais, morkomis ir bulvėmis, tai idealus derinys šiltam ir jaukiam vakarui namuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kopūstams ir sriubai virti)
  • Peilis (Kopūstams pjaustyti)
  • Kepimo indas (Troškinimui)
  • Mentelė (Maišymui)

Ingredientai
  

Troškinti kopūstai su dešrelėmis

  • 1 kg Kopūstai - Smulkiai pjaustyti
  • 4 vnt Dešrelės - Supjaustytos gabaliukais
  • 3 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Sriuba su vištiena ir ryžiais

  • 300 g Vištiena - Supjaustyta gabaliukais
  • 100 g Ryžiai - Virti
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 l Vištienos sultinys - Namų gamybos
  • Pagal skonį Druska, pipirai ir žolelės - Pagardinimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi. Sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
  • Sudėkite pjaustytus kopūstus ir dešreles. Troškinkite apie 20 minučių, kartais pamaišydami.
  • Sudėkite pjaustytas bulves ir troškinkite dar 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
  • Paruoškite sriubą: vištieną ir daržoves sudėkite į puodą su sultiniu. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
  • Sudėkite virtus ryžius į sriubą, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Virkite dar 10 minučių.
  • Patiekite troškintus kopūstus su dešrelėmis ir bulvėmis kartu su vištienos sriuba.

Pabaigai…

Kopūstus galite papildyti morkomis ar paprika, jei norite daugiau spalvos ir skonio. Sriubą galite pagardinti grietinėle ar citrinos sultimis, kad gautumėte subtilesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Dešrelės, Troškinti kopūstai, Vištienos sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating