Troskinti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis
Prieš keletą dienų, viena grupės narė taip sugundė su kopūstais troškintais, kad visas dienas sėdėjau apsiseilėjus ir laukiau, kol savaitgalis ateis. Kopūstai, morkos ir svogūnai troškinami su pomidorų padažu ir sultinio kubeliu. Patiekiama su virtomis bulvėmis ir keptomis dešrelėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Troškinimui)
- Keptuvė (Dešrelių kepimui)
- Bulvių virimo puodas (Bulvių virimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 1 vnt Kopūstas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 200 ml Pomidorų padažas
- 1 vnt Sultinio kubelis
- 500 g Bulvės - Virtos
- 4 vnt Dešrelės - Keptos
- Pipirai ir druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kopūstą, morką ir svogūną supjaustyti ir sudėti į puodą. Įdėti pomidorų padažą, sultinio kubelį ir troškinti, kol daržovės suminkštės. Įberti pipirų ir druskos pagal skonį.
- Kol kopūstai troškinasi, išvirti bulves.
- Keptuvėje apkepti dešreles.
- Patiekti troškintus kopūstus su virtomis bulvėmis ir keptomis dešrelėmis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais, pridėti daugiau pomidorų padažo ar net šiek tiek česnako dėl intensyvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 30mg