Troškinti pievagrybiai su bulvėmis
Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti troškintus pievagrybius su svogūnais ir grietine. Tai lietuviškas patiekalas, kuriame naudojami švieži pievagrybiai, svogūnai, ir šiek tiek grietinės, kad būtų sukurta kreminė tekstūra. Puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas ar garnyras.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti nelimpančią keptuvę, kad troškinys nepridegtų.)
- Medinis šaukštas (Troškiniui maišyti.)
- Peilis (Pievagrybiams ir svogūnams pjaustyti.)
Ingredientai
- 500 g Pievagrybiai - Nuplauti ir supjaustyti.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
- 200 g Grietinė
- Vegeta - Pagal skonį.
- 3 vnt Bulvės - Nuluptos ir išvirtos.
Gaminimo eiga
- Svogūną ir pievagrybius pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol jie suminkštės ir taps auksiniai.
- Įdėti grietinę ir vegetą į keptuvę su pievagrybiais ir svogūnais. Gerai išmaišyti ir troškinti kelias minutes ant mažos ugnies.
- Patiekite su virtomis bulvėmis kaip garnyru.
Pabaigai…
Šis patiekalas gali būti patiekiamas tiek kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Eksperimentuokite su prieskoniais pagal savo skonį, pridėdami česnako, juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 20mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg