
Troškinti vištienos sparneliai su morkomis ir bulvių koše
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip galima greitai ir paprastai paruošti skanią ir sočią vakarienę. Vištienos sparneliai, kurie iš pradžių kepami gruzdintuvėje, o vėliau troškinami su daržovėmis, suteikia patiekalui ypatingą skonį. Bulvių košė su sviestu ir pienu puikiai papildo šį patiekalą. Tai receptas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek svečiams nustebinti.
Reikalingi Įrankiai
- Gruzdintuvė (Vištienos sparneliams kepti)
- Puodas (Troškinimui)
- Tarkuoklis (Morkoms tarkuoti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 8-10 vnt Vištienos sparneliai - Pamirkytos marinatoje prieš kepimą
- 4 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta
- 200 ml Vanduo - Troškinimui
- 50 ml Pomidorų padažas - Troškinimui
- 2 šaukštai Natūralus jogurtas - Įmaišyti į troškinį
- 600 g Bulvės - Košei
- 50 g Sviestas - Košei
- 100 ml Pienas - Košei
Gaminimo eiga
- Vištienos sparnelius iš pradžių kepkite gruzdintuvėje iki auksinės spalvos.
- Po to sparnelius sudėkite į puodą. Įdėkite tarkuotas morkas, svogūną ir papriką.
- Supilkite vandenį ir pomidorų padažą. Troškinkite apie 20 minučių.
- Į pabaigą įmaišykite natūralų jogurtą ir troškinkite dar kelias minutes.
- Bulves išvirkite, nusausinkite ir sutrinkite su sviestu bei pienu, kol pasidarys švelni košė.
- Patiekite sparnelius su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima papildyti mėgstamais prieskoniais, pvz., česnaku ar raudonėliu, troškinimo metu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 17gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg