
Troškintos daržovės su raugintu balandėliu
Kai nesinori mėsos, tada troškintos daržovės su raugintu balandėliu yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas suteikia skanų, šiltą ir sočią alternatyvą tradiciniams mėsos patiekalams. Daržovės yra švelniai troškintos, o raugintas balandėlis suteikia unikalų skonį, kurio negalima nepastebėti.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite gilų keptuvę daržovėms troškinti)
- Dangtis (Keptuvei uždengti)
- Maišymo šaukštas (Daržovėms maišyti troškinimo metu)
Ingredientai
Daržovės
- 200 g Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 100 g Morkos - Supjaustytos kubeliais
- 100 g Žirneliai
- 100 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Raugintas balandėlis - Galite naudoti parduotuvėje įsigytą arba namuose paruoštą
- 200 ml Daržovių sultinys - Troškinimui
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 1 a.š. Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite gilų keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Pridėkite smulkintus svogūnus ir apkepkite iki švelnios auksinės spalvos.
- Sudėkite morkas ir bulves, ir troškinkite apie 5 minutes.
- Įpilkite daržovių sultinį ir virkite, kol daržovės taps minkštos, apie 15 minučių.
- Pabaigoje pridėkite žirnelius, druską, pipirus ir dar kelias minutes troškinkite.
- Prieš patiekdami, pašildykite raugintą balandėlį ir patiekite jį kartu su troškintomis daržovėmis.
Pabaigai…
Balandėlis gali būti iš anksto paruoštas ir laikomas šaldytuve iki kelių dienų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 5mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 120IUVitaminas C: 20mg