
Troškintos dešrelės su kopūstais ir morkomis
Šis receptas primena senuosius kaimiškus patiekalus, kur troškinami kopūstai ir dešrelės su lašinukais. Tai paprastas, bet sotus patiekalas, kuris puikiai tinka šeimos pietums. Bulvės virti atskirai, kad galėtumėte mėgautis visais skonių niuansais. Lašinukai, kopūstai, morkos ir dešrelės puikiai dera tarpusavyje, suteikdami patiekalui subtilų, bet labai malonų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Gili keptuvė (Geriau naudoti nelipnią keptuvę)
- Pjaustymo lenta (Kopūstams ir morkoms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Kepamoms daržovėms maišyti)
Ingredientai
- 500 g Kopūstai - Plonai pjaustyti
- 200 g Morkos - Tarkuotos
- 150 g Lašinukai - Pasmulkinti
- 4 vnt Kaimiškos dešrelės - Virtos
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Paskaninti
Gaminimo eiga
- Gilioje keptuvėje paspirginti lašinukus, kol jie taps traškūs. Sudėti tarkuotas morkas ir plonai pjaustytus kopūstus, kepti viską kartu, kol daržovės taps minkštos.
- Pridėti virtas kaimiškas dešreles į keptuvę, ir toliau troškinti daržoves kartu su dešrelėmis, kol viskas gerai įkais ir susimaišys skoniai.
- Patiekti karštą su atskirai išvirtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Galima pridėti kmynų arba česnako, kad praturtintumėte skonį. Taip pat galima naudoti kitas daržoves, tokias kaip paprikas ar svogūnus, jei norisi įvairesnių skonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 40mg