Troškintos kalakutienos kepenėlės su bulvių koše ir salotomis

Troškintos kalakutienos kepenėlės su bulvių koše ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra puikus būdas mėgautis kalakutienos kepenėlėmis kartu su bulvių koše ir gaiviomis salotomis. Kepenėlės troškinamos su svogūnais ir morkomis, pagardinamos prieskoniais ir grietine. Salotos ruošiamos iš šviežio kopūsto, pomidoriukų, rukolos ir poro, apšlakstomos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili keptuvė)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Kalakutienos kepenėlės
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos
  • 100 ml Grietinė
  • 1 vnt Kopūstas - Smulkiai supjaustytas
  • 200 g Pomidoriukai - Perpjauti per pusę
  • 50 g Rukola
  • 1 vnt Poras - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Bulvės - Virta ir sutrinta bulvių košė
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Salotoms apšlakstyti
  • pagal skonį Citrinos sultys - Salotoms apšlakstyti
  • pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
  • pagal skonį Milti - Troškiniui sutirštinti

Gaminimo eiga
 

  • Kepenėles užmerkti į šaltą vandenį.
  • Ant sviesto ir aliejaus pakepinti svogūnus ir morkas.
  • Kepenėles nuplauti, nusausinti ir nuvalyti, supjaustyti ir dėti kepti kartu su svogūnais ir morkomis.
  • Berti prieskonių, pipirų, druskos, kepti apie 10 minučių.
  • Užpilti grietinės, vandens ir miltų plakinio, maišant dar truputį patroškinti.
  • Salotoms smulkiai supjaustyti šviežią kopūstą, pomidoriukus, rukolą, porą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, išspausti citrinos, pabarstyti persilado.
  • Paruošti bulvių košę.

Pabaigai…

Rekomenduojama naudoti šviežias kepenėles ir daržoves geresniam skoniui. Troškinio konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį, pridedant daugiau ar mažiau vandens ir grietinės.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Kalakutiena, Kepenėlės, Salotos, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating