
Troškintos kalakutienos kepenėlės su bulvių koše ir salotomis
Šis patiekalas yra puikus būdas mėgautis kalakutienos kepenėlėmis kartu su bulvių koše ir gaiviomis salotomis. Kepenėlės troškinamos su svogūnais ir morkomis, pagardinamos prieskoniais ir grietine. Salotos ruošiamos iš šviežio kopūsto, pomidoriukų, rukolos ir poro, apšlakstomos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili keptuvė)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Kalakutienos kepenėlės
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos
- 100 ml Grietinė
- 1 vnt Kopūstas - Smulkiai supjaustytas
- 200 g Pomidoriukai - Perpjauti per pusę
- 50 g Rukola
- 1 vnt Poras - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Bulvės - Virta ir sutrinta bulvių košė
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Salotoms apšlakstyti
- pagal skonį Citrinos sultys - Salotoms apšlakstyti
- pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
- pagal skonį Milti - Troškiniui sutirštinti
Gaminimo eiga
- Kepenėles užmerkti į šaltą vandenį.
- Ant sviesto ir aliejaus pakepinti svogūnus ir morkas.
- Kepenėles nuplauti, nusausinti ir nuvalyti, supjaustyti ir dėti kepti kartu su svogūnais ir morkomis.
- Berti prieskonių, pipirų, druskos, kepti apie 10 minučių.
- Užpilti grietinės, vandens ir miltų plakinio, maišant dar truputį patroškinti.
- Salotoms smulkiai supjaustyti šviežią kopūstą, pomidoriukus, rukolą, porą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, išspausti citrinos, pabarstyti persilado.
- Paruošti bulvių košę.
Pabaigai…
Rekomenduojama naudoti šviežias kepenėles ir daržoves geresniam skoniui. Troškinio konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį, pridedant daugiau ar mažiau vandens ir grietinės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 40mg