
Troskintos kiaulienos kepenėlės su bulvių koše
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subproduktus ir tradicinius lietuviškos virtuvės skonius. Kiaulienos kepenėlės troškintos su daržovėmis, o patiektos ant purios bulvių košės su raugintais burokėliais ir agurkais. Tai paprastas, bet skanus ir maistingas patiekalas, kuris sušildys net šalčiausią dieną.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Troškinimui)
- Bulvių košės prietaisas (Bulvių košei ruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Troškintos kepenėlės
- 500 g Kiaulienos kepenėlės - Supjaustytos gabalėliais
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti kubeliais
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 200 ml Grietinė
- 50 ml Vanduo - Troškinimui
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
- 100 ml Pienas - Įpilti į košę
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- Druska - Pagal skonį
Patiekalui papuošti
- Rauginti burokėliai
- Rauginti agurkai
- Petražolių lapeliai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Svogūnus ir morkas pakepinti puode iki suminkštės.
- Sudėti kiaulienos kepenėles, druską ir pipirus, užpilti vandeniu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
- Įpilti grietinės ir dar troškinti apie 10 minučių, kol viskas bus minkšta ir gardu.
- Tuo metu paruošti bulvių košę: išvirtas bulves sutrinti, įpilti pieno, ištirpinto sviesto ir druskos pagal skonį.
- Patiekti troškintas kepenėles su bulvių koše, raugintais burokėliais ir agurkais. Papuošti petražolių lapeliais.
Pabaigai…
Kepenėles galima pakeisti vištienos kepenėlėmis, jei norite lengvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg