Troškintos vištienos kulšelės su farsu ir paprikomis
Šis receptas skirtas visiems, kurie nori išbandyti kažką neįprasto su vištienos kulšelėmis. Receptas prasideda nuo odos nuėmimo nuo kulšelių ir faršo pridėjimo, kaip darome kotletams. Šis procesas prideda įdomumo įprastoms vištienos kulšelėms. Troškinimo metu, paprikos suteikia patiekalui spalvų ir papildomo skonio. Šis receptas puikiai tinka vakarienei už prieinamą kainą, pavyzdžiui, 3 eurus šeimai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visos kulšelės.)
- Peilis (Kulšelių odos nuėmimui ir paprikų pjaustymui.)
- Medinis šaukštas (Patiekalui maišyti troškinimo metu.)
Ingredientai
- 4 vnt Vištienos kulšelės - Be odos
- 200 g Faršas - Sumaišytas kaip kotletams
- 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta juostelėmis
- 1 vnt Žalia paprika - Supjaustyta juostelėmis
- pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Nuo vištienos kulšelių nuimkite odą. Iškirpkite kaulą, palikdami pakankamai mėsos, kad būtų galima įdaryti faršu.
- Paruoštą faršą įdėkite į kulšelių vidų, užspauskite kraštus, kad faršas neišsiskirstytų.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir padėkite kulšeles kepti. Kepkite, kol jos taps auksinės spalvos.
- Pridėkite pjaustytas paprikas į keptuvę ir sumažinkite ugnį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 minučių, kol kulšelės bus pilnai iškepusios, o paprikos minkštos.
- Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais arba pridėti daržovių, pvz., morkų ar cukinijų, kad patiekalas būtų įvairesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 40mg