Troškinukas “Mozaika”
Šis troškinukas vadinamas “Mozaika” dėl įvairiaspalvių daržovių derinio. Receptas yra sukurtas su didele meile ir skoniu, tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Troškinys su bulvėmis, dešrelėmis ir pupelėmis yra paprastas, bet nepaprastai gardus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apkepimui daržovių)
- Puodas (Bulvėms ir dešrelėms virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 7-8 vnt Bulvės
- 1 vnt Didesnė morka
- 1 vnt Raudona paprika
- 1 vnt Žalia paprika
- 1 vnt Oranžinė paprika
- 3 vnt Nedideli svogūnai
- 1 pakelis Rūkytos plonos dešrelės - Galima naudoti storas dešreles
- 1 skardinė Konservuotos pupelės pomidorų padaže
- 1 vnt Bulijono kubelis - Naudota jautienos
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Aliejus - Daržovių apkepimui
Gaminimo eiga
- Nusiskusti bulves ir morkas.
- Nusiplauti bulves, morkas ir paprikas. Supjaustyti bulves ir morkas smulkiais kubeliais.
- Bulves uždėti virti nedideliame kiekyje vandens, suberti prieskonius, druską ir įdėti bulijono kubelį.
- Smulkintą morką sudėti į kitą dubenį.
- Kol kaito puode vanduo, susipjaustyti likusias daržoves (paprikas, svogūną) ir sudėti į dubenį su morka, viską sumaišyti ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi apkepinimui.
- Kol kepė ir tik buvo užviręs puode vanduo, greitai susipjaustyti rūkytas dešreles riekelėmis ir sudėti kartu su bulvėmis.
- Pavirti kelias minutes.
- Į kepintas daržoves supilti konservuotas pupeles pomidorų padaže, sumaišyti viską, sudėti keptuvės turinį į puodą ir pavirti dar geras 10 minučių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg