Troškinys mažuose moliūgeliuose
Šis troškinys yra pagamintas naudojant mažus moliūgelius, įdarytus mėsos ir daržovių mišiniu. Recepto kilmė yra namuose gaminti produktai, išskyrus mėsą. Skanaus ir unikalus patiekalas, kuris yra puikus būdas panaudoti moliūgus kūrybiškai.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Reikalinga patiekalui kepti)
- Kepimo skarda (Patiekalo kepimui)
- Folija (Pradžioje dengti patiekalui)
- Peilis (Moliūgeliams pjaustyti)
- Keptuvė (Daržovėms pakepti)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Pjaustyta mentė - Mėsa prieskoniuota
- 3 vnt Morkos - Supjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 3 vnt Maži moliūgai - Ištuštinti
- 3 šaukštai Pomidorų padažas - Naminis arba pirktas
- 3 šaukštai Majonezas - Helmans
- Pagal skonį Prieskoniai - Pasirinktinai
Gaminimo eiga
- Pjaustyta mentę prieskoniuoti ir pakepinti keptuvėje su morkomis, svogūnais, paprika ir česnaku.
- Sumaišyti pakepintas daržoves su supjaustytomis bulvėmis ir prieskoniais.
- Paruoštą įdarą dėti į ištuštintus moliūgelius.
- Ant viršaus uždėti po šaukštą pomidorų padažo ir majonezo.
- Moliūgelius dėti į kepimo skardą, uždengti folija ir kepti 200°C temperatūroje 1 valandą.
- Nuėmus foliją, kepti dar 35 minutes 250°C temperatūroje.
- Patikrinti, ar bulvės suminkštėjo, jei reikia, kepti dar ilgiau.
Pabaigai…
Bulvės gali išlikti kietos, jei neturėjo pakankamai laiko troškintis. Rekomenduojama jas šiek tiek apvirti prieš maišant su kitais ingredientais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg