
Troškinys su daržovėmis ir dešrelėmis
Šis paprastas troškinys su daržovėmis ir dešrelėmis yra puikus pasirinkimas, kai norisi greito ir sotaus maisto. Puikiai tinka šaltoms dienoms, kai reikia šilto ir maistingo patiekalo. Tai receptas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal turimas daržoves ir mėgstamas dešreles.
Reikalingi Įrankiai
- Gili keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visos sudedamosios dalys)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Daržovėms ir dešrelėms pjaustyti)
- Medinis šaukštas (Troškinimui maišyti)
Ingredientai
Bulvės
- 5 vnt Bulvės - Supjaustytos plonais griežinėliais
Daržovės
- 200 g Šviežios daržovės - Morkos, brokoliai, svogūnai, žaliosios pupelės, supjaustytos
Mėsa
- 300 g Dešrelės - Rūkytos, supjaustytos griežinėliais
Prieskoniai
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Juodieji pipirai
- 1 a.š. Džiovinti žolelės - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Paruoškite daržoves: nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Supjaustykite likusias daržoves smulkiais gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite bulves, kol jos taps šiek tiek traškios.
- Pridėkite likusias daržoves į keptuvę ir troškinkite kartu su bulvėmis, kol daržovės taps minkštos.
- Įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir troškinkite dar 10 minučių, kol skoniai susimaišys.
- Galiausiai pridėkite dešreles, druską, pipirus ir žoleles. Troškinkite dar 5-7 minutes, kol dešrelės bus karštos.
- Troškinį patiekite karštą, pagal pageidavimą pridėkite šaukštelį grietinės.
Pabaigai…
Šį troškinį galima varijuoti naudojant įvairias sezonines daržoves. Jei norite, troškinį galima paskaninti smulkintomis rūgštelėmis ar kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 18gCholesterolis: 60mgNatris: 1200mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 35mg