Troškinys su vištiena
Atėjus šiltajam metų laikui ir gražiems bei saulėtiems orams norisi kažko lengvo, greito, sveiko ir skanaus. Šis troškinys puikus sveikas pasirinkimas pietų ar vakarienės stalui.
Ingredientai
- 400 g krūtinėlės file (galima gaminti ir iš nurinktų vištos blauzdelių)
- 300 g žaliųjų žirnelių
- 200 g morkų
- 200 g virtų ryžių
- Prieskoniai: česnakas, svogūnas, pipirai, druska ir kiti pagal skonį
- Šiek tiek aliejaus troškinimui ir kepimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinti keptuvę, į ją įpilti aliejaus ir suberti susmulkintą vištienos file arba vištos blauzdeles.
- Sutarkuoti morkas, nusunkti žaliuosius žirnelius, supjaustyti svogūną, česnaką.
- Mėsytę troškinti tol, kol susidarys vištienos troškinys, o vištiena bus iškepta/ištroškinta.
- Suberti sutarkuotas morkas, žirnelius, prieskonius, viską pamaišant dar patroškinti.
- Galima patiekti ant virtų ryžių įsidėjus troškinio, arba virtus ryžius sumaišius su troškiniu keptuvėje.
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.