
Troškinys žemaitiškai
Toliau pateiktos instrukcijos ir ingredientai.
Ingredientai
- Kiauliena, 500 gr.
- Sviestas, 100 gr.
- Šparaginės pupelės, 100 gr.
- Morkos, 1 vnt.
- Bulvės, 3 vnt.
- Kopūstai, 0,5 vnt.
- Aliejus, 2 v.š.
- Miltai, 2 v.š.
- Grietinė, 2 v.š.
- Pienas, 1 stikl.
- Salotoms:
- Majonezas, 2 v.š.
- Porai, 1 vnt.
- Svogūnai, 1 vnt.
- Citrinos rūgštis, 1 žiups.
- Druska, 1 žiups.
Gaminimo eiga
- Kiaulieną supjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, pabarstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.
- Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka.
- Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi lengvai apkepti mėsos gabaliukus.
- Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.
- Pakepintą mėsą dėti į puodą su svogūnais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.
- Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.
- Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti.
- Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.
- Bulves išvirti, galima pabarstyti krapais.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.