Troškinys žemaitiškai

Troškinys žemaitiškai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Toliau pateiktos instrukcijos ir ingredientai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Kiauliena, 500 gr.
  • Sviestas, 100 gr.
  • Šparaginės pupelės, 100 gr.
  • Morkos, 1 vnt.
  • Bulvės, 3 vnt.
  • Kopūstai, 0,5 vnt.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Miltai, 2 v.š.
  • Grietinė, 2 v.š.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Salotoms:
  • Majonezas, 2 v.š.
  • Porai, 1 vnt.
  • Svogūnai, 1 vnt.
  • Citrinos rūgštis, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną supjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, pabarstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.
  • Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka.
  • Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.
  • Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi lengvai apkepti mėsos gabaliukus.
  • Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.
  • Pakepintą mėsą dėti į puodą su svogūnais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.
  • Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.
  • Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti.
  • Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.
  • Bulves išvirti, galima pabarstyti krapais.

Pabaigai…

Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.
Recepto raktažodžiai Troškiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating